Voor wie is het?

Halotherapie helpt bij…

Acné

Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Het is een huidaandoening, waarbij je last hebt van puistjes of onderhuidse bultjes. Doordat de huid in contact komt met het zout, wordt de acné aanzienlijk verminderd. 

Astma

Astma is een chronische longziekte, waarbij de longen altijd een beetje ontstoken zijn. De ontstekingen van astma leidt tot een vernauwing van de luchtwegen en gaat gepaard met een hoge prikkelbaarheid van de longen. Zouttherapie zorgt ervoor dat de vernauwde luchtwegen geopend worden.  

Benauwdheid

Benauwdheid of ademnood is het beangstigende gevoel van ‘luchttekort’. Kortademigheid wordt vaak ervaren als een zeer bedreigend gevoel en kan vele oorzaken hebben. Zouttherapie kan helpen, door te zorgen voor een betere ademhaling. 

Bronchitis

Bronchitis is een ontsteking in de kleine buisjes van de longen. De belangrijkste verschijnselen zijn hoesten en kortademigheid.  Zouttherapie zorgt ervoor dat de klachten verminderen, doordat de longen zichzelf beter kunnen schoonmaken.

COPD

COPD is een chronische longziekte, waarbij de longen zijn beschadigd. COPD gaat niet meer over, de longen zijn permanent beschadigd en hebben een verminderend vermogen. Zouttherapie verhelpt of geneest COPD niet, maar kan wel helpen doordat het de longen in een ‘zo goed als mogelijk’ conditie houdt. 

COVID-19 (Corona)

Corona, ook wel bekend als COVID-19, is de veroorzaker van de pandemie in 2020 en 2021. Mensen die veel last hebben van de luchtwegen of die goed bezig zijn met hun gezondheid, weten de zoutgrotten van Zoutgrot & Zo al langer te vinden. De laatste tijd vinden ook steeds meer herstellende coronapatiënten onze zoutgrotten.

Cystic Fibrosis

Cystic fibroses (CF) staat ook wel bekend als de zogenaamde taaislijmziekte. Het is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Als u cystic fibrosis heeft, is het slijm erg taai en dik. Zouttherapie zorgt voor verlichting van de regelmatige longinfecties die gepaard gaan met cystic fibrosis.

Eczeem

Bij milde vormen van eczeem is de huid droog, schilferig, rood en jeukt het. In ernstige gevallen ontstaan er ook korstvormingen en bloedingen. Eczeem ontstaat door prikkels van buitenaf de huid. De huid zal kalmeren door halotherapie en het eczeem wordt genezen. Voor lichamelijk eczeem hebben wij privékamers

Griepverschijnselen

Als je last hebt van griepverschijnselen dan ervaar je een  lichte koorts, hoofdpijn en spierpijn in je hele lichaam. Als je hier vaker last van hebt, dan kan zouttherapie je helpen door het immuunsysteem te ondersteunen van binnenuit. 

Hooikoorts

Hooikoorts ontstaat door pollen of stuifmeel die verspreiden via de lucht. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Door het ondergaan van zouttherapie, kun je de symptomen van hooikoorts verminderen of voorkomen.  

Herstel na intensieve inspanning

Na intensieve inspanning is het lichaam oververmoeid. Halotherapie zorgt voor een verbeterde longfunctie, uithoudingsvermogen  en een sneller herstel. 

Psoriasis

Psoriasis is een chronische, veel voorkomende, niet besmettelijke, huidaandoening. Kenmerken zijn kleine ontstekingen in de huid: rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. Zouttherapie ondersteunt het herstelvermogen en het immuunsysteem van de huid. 

Rokershoest

Rokershoest wordt gezien als de eerste fase van COPD. Elke keer dat u hoest, neemt de elasticiteit van het longweefsel af. Wanneer de rek bijna helemaal uit het longweefsel is verdwenen, dan is er sprake van COPD.  Zouttherapie helpt bij het natuurlijke reinigingsproces van de longen. 

Voorhoofd en bijholteontsteking

In het voorhoofd en naast de neus zitten de bijholtes. Tijdens verkoudheid kunnen deze bijholten ontstoken raken. Door gebruik te maken van halotherapie en in aanraking komen met het zout, kunnen de bijholtes sneller herstellen. 

Verkoudheid

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. Er wordt veel geniest, gesnotterd en gehoest als je verkouden bent.  Zouttherapie kan helpen bij het ‘leegmaken’ van de neus en de longen, door het inademen van het zout. 

Zouttherapie wakkert je lichaam haar eigen weerstand aan en hierdoor zie je verbeteringen. Helaas werkt halotherapie niet voor alle aandoeningen.  Neem contact met ons op als je één van de volgende aandoeningen hebt, wij kijken of wij iets voor je kunnen betekenen: Nierziekten, kwaadaardige tumoren, vergiftiging,  open vormen van Tuberculose, Actieve tuberculose, ziekte gepaard met koorts, het laatste stadium van een chronische longaandoening, open wonden, hartinsufficiëntie,  ophoesten van bloed, hypertensie (hoge bloeddruk) in de fase IIB.

 

Natuurlijk
Balans
Alkalisch
Genieten

Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

Onze zoutgrot en zoutkamers zijn actief sinds 2019. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van halotherapie. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Wij gaan hierbij uit van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Onze zoutgrotten helpen je hierbij.

NIEUW bij Zoutgrot & Zo is het floaten in magnesium. Floaten is een bewezen methode om stress te verminderen. Het magnesium in het water werkt kalmerend op je spieren, bloedvaten, brein en zenuwstelsel. Dit leidt tot een significante vermindering van stressniveaus. Mensen die lijden aan depressie en burn-out kunnen ook baat hebben bij floaten, omdat het kan helpen bij het herstellen van een gezonde mentale balans.