Voordelen van floaten

Ontdek hoe floaten je gezondheid kan verbeteren, van stressvermindering tot verlichting van chronische pijn. Leer hoe floaten je lichaam en geest kan versterken. Bij Zoutgrot & Zo geloven we sterk in de positieve effecten van floaten op zowel je lichaam als geest. Hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van floaten:

Vermindering van Stress, Depressie en Burn-out

Floaten is een bewezen methode om stress te verminderen. Het magnesium in het water werkt kalmerend op je spieren, bloedvaten, brein en zenuwstelsel. Dit leidt tot een significante vermindering van stressniveaus. Mensen die lijden aan depressie en burn-out kunnen ook baat hebben bij floaten, omdat het kan helpen bij het herstellen van een gezonde mentale balans.

Bij hoofdpijn of migraine

Een disbalans van calcium en magnesium. Bij een hoofdpijn staan je nek en schedel spieren onder spanning en bij migraine zijn het de bloedvaten vernauwd. Door magnesium aan te brengen aan de schedelrand tot de schouders, neemt het op via de huid direct naar de cellen en verlicht binnen enkele minuten de spanning.

Bij huidproblemen of aandoeningen

Het gebruik van magnesium biedt aanzienlijke voordelen voor mensen met een droge huid, aangezien het helpt bij het normaliseren van huidcellen en daardoor verlichting biedt voor symptomen, waaronder psoriasis. Bovendien bevordert magnesium rust in de huid en kan het helpen bij infecties zoals eczeem, acne en andere ontstekingen, waardoor jeuk wordt verminderd en de huid wordt gehydrateerd.  

Verlichting van Chronische Pijnklachten

Floaten kan verlichting bieden aan mensen met chronische pijnklachten zoals artrose, fibromyalgie en andere reumatische aandoeningen. De gewichtloosheid en ontspanning van spieren en gewrichten tijdens een floatsessie kunnen pijn verminderen en het algehele welzijn verbeteren.

Hart & Bloedvaten: Reiniging en Ontspanning

Floaten heeft positieve effecten op het cardiovasculaire systeem. Het helpt de bloedvaten te ontspannen, wat kan leiden tot een verlaging van de bloeddruk. Een ontspannen hart en bloedvaten dragen bij aan een gezondere cardiovasculaire functie.

Verbeterde Slaap en Vitaliteit

Een floatsessie kan je slaapkwaliteit verbeteren. De diepe ontspanning en de toename van melatonine, het slaaphormoon, kunnen leiden tot een diepere en meer herstellende slaap. Dit resulteert in een grotere vitaliteit en energieniveaus gedurende de dag.

Ondersteuning tijdens en na de zwangerschap

Floaten kan ook gunstig zijn voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen extra magnesium nodig vanwege de groei van de baby. Floaten kan helpen om ontspanning te vinden, de rug en het bekken te ontlasten, en een gevoel van welzijn te bevorderen. We raden echter aan om vier weken vóór de uitgerekende datum niet meer te floaten.

Neem tijd voor jezelf

Floaten geeft je de kans om een moment voor jezelf te creëren, te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Het stimuleert op doeltreffende wijze de opname van magnesium door de huid, wat resulteert in volledige ontspanning en revitalisatie.

 

Klaar om de voordelen van floaten te ervaren?

Wil je de gezondheidsvoordelen van floaten zelf ervaren? Kom floaten in magnesium bij Zoutgrot & Zo en ontdek hoe floaten je lichaam en geest kan versterken. Maak een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie

Heb je vragen? Wij helpen je graag.