FAQ over floaten

Veel gestelde vragen over floaten

Welkom bij de “Veel Gestelde Vragen” pagina van Zoutgrot & Zo. Hier vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen over onze float therapie en hoe je optimaal van je sessies kunt genieten.

Wat is floaten?

Floaten is een unieke ervaring waarbij je in een bad met puur magnesium gewichtloos drijft. Dit zorgt voor totale ontspanning en heeft positieve effecten op zowel lichaam als geest. Meer informatie over floaten vind je op de pagina “Floaten in magnesium“.

Wat zijn de voordelen van floaten?

Floaten biedt voordelen zoals stressvermindering, verbeterde slaap, pijnverlichting, ontspanning van spieren en gewrichten, verbeterde sportprestaties, en ondersteuning bij mentale welzijnskwesties zoals depressie en burn-out. Bekijk onze “Gezondheidsvoordelen van Floaten” pagina voor meer informatie.

Is floaten veilig?

Ja, floaten is een veilige en natuurlijke behandelmethode. Onze float heeft een uniek Backwash waterzuiveringssysteem die ervoor zorgt dat 100% van het magnesiumwater wordt verwerkt en ten alle tijden op optimale temperatuur van 36 graden wordt gehouden.

Na elke float-sessie wordt het water volledig afgevoerd en grondig gereinigd, waarmee we ons onderscheiden van de meeste andere aanbieders van float-sessies.

Daarnaast hebben we veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de sessie comfortabel en veilig verloopt.

Hoe lang duurt een floatsessie?

Een standaard floatsessie duurt meestal 60 minuten, maar je kunt ook kiezen voor een kortere sessie van 30 minuten indien gewenst. Voor het optimale effect raden we aan om te kiezen voor een sessie van 60 minuten, voor behandeling van huidklachten is 30 minuten ook voldoende.

Moet ik me voorbereiden op een floatsessie?

We raden aan om een lichte maaltijd een uur voor je sessie te eten en om 15 minuten voor je sessie aan te komen. Zorg ervoor dat je juwelen en contactlenzen verwijdert.

Kan ik floaten als ik zwanger ben?

Ja, floaten kan veilig en comfortabel zijn tijdens de zwangerschap. Het kan helpen om rug- en bekkenklachten te verlichten en ontspanning te bevorderen. Door floaten neem je optimaal magnesium op via de huid, waardoor jij en de baby opperste ontspanning ervaren. Magnesium ondersteunt in een gezonde groei van het kindje en helpt zwangerschapskwaaltjes te voorkomen.

Hoe vaak moet ik floaten om resultaten te zien?

De frequentie van floaten varieert per persoon en het gewenste doel. Voor langdurige voordelen raden we aan om regelmatig te floaten.

Na vier á vijf keer 60 minuten floaten voel je het optimale effect; de ontspanning gaat dieper en vindt sneller plaats. Het effect kan tot een week of zelfs langer (10 tot 14 dagen) voelbaar blijven.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken via onze website of contact met ons opnemen voor beschikbaarheid. Je kunt hiervoor gebruik maken van info@zoutgrot.nl of telefonisch via 0475 20 20 04.

Kan ik mijn floatsessie annuleren of wijzigen?

Ja, je kunt je floatsessie annuleren of wijzigen, maar we vragen je om ons tijdig op de hoogte te stellen. Raadpleeg ons annuleringsbeleid voor meer informatie.

Heb ik speciale kleding nodig voor het floaten?

Voor het beste resultaat adviseren wij dat er geen kleding gedragen wordt. Mocht je het prettiger vinden dan is badkleding voldoende voor het floaten. We zorgen voor handdoeken en alle benodigdheden.

Heb je meer vragen of heb je hulp nodig bij het plannen van je floatsessie? Aarzel niet om contact op te nemen met ons. We staan klaar om je te helpen en je floatervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Vermindert stress, depressie en burn-out
Verbeterd de kwaliteit van slapen
Verlichting van chronische pijnklachten
Versterken van immuunsysteem
Heb je vragen? Wij helpen je graag.