Zouttherapie helpt bij…

Bronchitis

Zouttherapie helpt bij Bronchitis

Zouttherapie, ook wel bekend als halotherapie kan bij veel verschillende problemen helpen. Zouttherapie helpt bij acne, astma, benauwdheid, bronchitis, COPD, cystic fibrosis, eczeem, griepverschijnselen, hooikoorts, herstel na intensieve inspanning, psoriasis, rokershoest, Long COVID voorhoofdsholteontsteking en verkoudheid.

Op deze pagina leggen wij jullie uit hoe zouttherapie kan helpen bij bronchitis.

Wat is bronchitis?

Bronchitis is een  ontsteking  in de kleine buisjes van de longen, die ook wel bekend staan als de bronchiën. De belangrijkste verschillen zijn hoesten en kortademigheid. Mensen met bijv. astma, of mensen die lijden aan COPD, maar ook mensen die roken hebben vaker last van ontstekingen aan de bronchiën.
Zoals voor elk probleem aan de longen geldt: stop met roken als je rookt, door roken ben je veel vatbaarder dan een gezond persoon die niet rookt. Je zult sneller infecties krijgen en het herstel duur langer. Bronchitis gaat meestal vanzelf over, maar bij chronische bronchitis, kan zouttherapie helpen bij een versnelling van het herstel en helpen de longen schoon te maken.

Wat zijn de kenmerken van bronchitis?

 • Bronchitis is een ontsteking in de kleine buisjes van de longen en is dus een ontsteking die zich diep in de longen bevindt. Bij een bronchitis ontsteking zwelt het slijmvlies aan de binnenkant van de longbuisjes op en wordt er extra veel slijm aangemaakt.
 • Bij bronchitis is de wand van de bronchiën ontstoken. Hierdoor hoest u meer en haalt u moeilijker adem. U wordt kortademiger.
 • Er zijn twee soorten bronchitis: acute en chronische bronchitis.
 • Bij acute bronchitis ontstaat er een ontsteking áls gevolg van een andere ziekte. Een verkoudheid of een griepje. Deze acute bronchitis gaat over het algemeen na een tijdje weer over.
 • Bij chronische bronchitis bent u níet eerst ziek geweest. Bij chronische bronchitis, merkt u dat het af en toe beter gaat, maar dat het hoesten blijft terug komen. Uw ontsteking is blijvend. Zouttherapie kan u dan helpen bij een sneller herstel en u een minder benauwd gevoel geven.

Onze zoutgrotten creëren een prikkelarme omgeving, waarin je rustig kunt ademhalen.

Tijdens de zouttherapie wordt de oorzaak van je ontsteking aangepakt en wordt het slijm in je longen afgebroken. Hierdoor laat het slijm los en verdwijnt je benauwde gevoel als gevolg van bronchitis.

Hoe helpt zouttherapie bij bronchitis?

Zouttherapie is een effectieve manier om je bronchitis te behandelen. Door zouttherapie kunnen de klachten die je hebt verlicht worden en blijven de klachten die je hebt onder controle.

Tijdens de halotherapie gaan de vervelende bacteriën en virussen in je longen dood en wordt het overtollige en hardnekkige slijm verwijderd. Het slijm verdwijnt.

De eerste sessie zouttherapie kan het lijken alsof het in eerste instantie erger wordt. Dit is een bekend fenomeen. Je gaat meer hoesten…, maar dit is het slijm wat vrijkomt. Je gaat je al snel beter voelen als gevolg van halotherapie.

Over het algemeen raden wij je aan om bij klachten een behandeling van 3-5 behandelingen te volgen.  Mocht je meer klachten hebben na je zouttherapie, dan kun je altijd een paar extra sessies volgen om je behandeling te versterken. 

Wat zijn de voordelen van zouttherapie bij bronchitis?

 • 100% natuurlijk en medicijnvrij
 • Géén bijwerkingen
 • Lost overmatig slijm op
 • Ontstekingsremmend
 • Reinigt de luchtwegen. Zouttherapie werkt als het ware als een stofzuiger voor de longen.
 • Verbetert de longfunctie
 • Verminderd allergische reacties

Veel bronchitis patiënten ervaren na een zoutkuur verlichting. Bij minder klachten, heb je dus ook minder medicijnen nodig. Maak echter nooit een beslissing op eigen initiatief en overleg altijd met je arts.

 

Wat zijn de symptomen van bronchitis?

De meeste klachten van acute bronchitis gaan vanzelf over, maar chronische bronchitis is permanent aanwezig.  De meeste klachten van bronchitis duren ongeveer 2 weken, maar kunnen langer aanhouden. Het hoesten kan dan wel een paar weken aanhouden.

Door zouttherapie kan bronchitis verlicht worden en blijven de klachten onder controle. Ook is het mogelijk dat het gebruik van medicijnen afneemt. Doe dit alleen in overleg met uw arts en nooit op eigen initiatief.

Bronchitis wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:

 • veel hoesten
 • ophoesten van slijm
 • benauwdheid
 • branderige pijn achter het borstbeen bij het hoesten
 • moeheid
 • piepende ademhaling
 • koorts

Wat kun je zelf doen tegen bronchitis?

Als je last heeft van acute bronchitis of chronische bronchitis, dan zijn er een aantal dingen die aan te raden zijn. 

Wat je kunt doen om te herstellen van bronchitis:

 • Je hoeft niet in bed te blijven, maar doe wel rustig aan.
 • Drink voldoende. Als u koorts heeft, dan helemaal.
 • Let op met inspanning!
 • Houd bij het hoesten een papieren zakdoek voor uw mond of draag een mondkapje. Hierdoor voorkomt u dat u andere besmet met een virale infectie.
 • Stop tijdelijk met roken of overweeg om volledig te stoppen met roken.

Een goede ondersteuning van je bronchitis is het bezoek aan zoutgrotten. Tijdens de zouttherapie gaan vervelende bacteriën in je longen dood en wordt het slijmvlies minder. Dit zorgt voor een verlichting in je klachten en onze zoutgrotten kunnen je hierbij helpen. 

Natuurlijk
Balans
Alkalisch
Genieten

Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

Bij halotherapie wordt uitgegaan van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Hoogwaardig farmaceutisch zout wordt gecirculeerd in de zoutgrot. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Kom jij ook naar onze zoutgrot en zoutkamers?

Een betere gezondheid binnen handbereik!

HALOTHERAPIE IN ONZE ZOUTGROTTEN

Heb je vragen? Wij helpen je graag.