Floaten & Sporters

Floaten voor sporters en atleten

Sporters en atleten streven altijd naar de beste manieren om hun prestaties te verbeteren en sneller te herstellen. Wij onthullen het geheim voor sneller spierherstel: Floaten, oftewel gewichtloos drijven in magnesium (zoutwater). Floaten versnelt spierherstel, verbetert sportprestaties en geeft je een energieboost. Dit is waarom floaten de sleutel tot succes is voor alle sporters en atleten.

Waarom magnesium essentieel is voor sporters

Tijdens intensieve inspanning verlies je veel magnesiumzouten door transpiratie, wat kan leiden tot een magnesiumtekort. Dit leidt tot stress, spierstijfheid, verzuring, verkramping en een hoger blessurerisico. Magnesium wordt effectief via de huid opgenomen en ondersteunt spieren, gewrichten, energieproductie en snel spierherstel, waardoor het bekend staat als het “winnaarsmineraal.”

Floaten voor sporters

Floaten is een unieke ervaring voor sporters en atleten. Het vermindert de belasting op spieren en gewrichten aanzienlijk, activeert het lymfestelsel, verlicht spierpijn, en brengt je brein in een toestand van diepe ontspanning. Hierdoor verbetert je immuunsysteem, reactievermogen en energieniveau.

 

Floaten voor sneller spierherstel

Één uur floaten is bewezen effectief voor het beheersen en verlichten van spierpijn na intensieve training, en het bevorderen van sportprestaties en sneller herstel. 

 

Magnesium: Het Sportmineraal

Magnesium is essentieel voor (intensieve) sporters en topsporters. Regelmatige magnesiumopname via de huid voorkomt spierkrampen, verstijfde spieren, melkzuurophoping en ondersteunt spier- en botgezondheid. Het verbetert je uithoudingsvermogen en verkort de herstelperiode na intensieve inspanning, wat leidt tot verbeterde sportprestaties.

Heb je vragen? Wij helpen je graag.