Zouttherapie helpt bij…

COPD

Zouttherapie helpt bij COPD

Zouttherapie, ook wel bekend als halotherapie kan bij veel verschillende problemen helpen. Zouttherapie helpt bij acne, astma, benauwdheid, bronchitis, COPD, cystic fibrosis, eczeem, griepverschijnselen, hooikoorts, herstel na intensieve inspanning, psoriasis, rokershoest, voorhoofdsholteontsteking en verkoudheid.

Op deze pagina leggen wij jullie uit hoe zouttherapie kan helpen bij COPD.

Wat is COPD?

COPD is een ziekte van de longen die niet kan genezen. COPD staat voor chronic obstructive pulmonary disease‘. COPD-patienten hebben vaak last van flink hoesten en vermoeidheid.  Je krijgt minder zuurstof en ademen is moeilijker geworden. Dit heeft als gevolg, dat je minder energie hebt voor dagelijkse dingen. Bij COPD heeft u last van een vernauwing van de luchtwegen, als gevolg van een ontsteking aan de longen.  De longen bevatten trilhaartjes.  Deze trilhaartjes zorgen ervoor dat vuil en slijm afgevoerd worden. Bij een COPD-long raken je longen ontstoken, maar zijn de longen niet in staat om de ontsteking op te ruimen. Het lichaam is de kracht verloren om de longen te herstellen. Hierdoor gaan longblaasjes kapot en ontstaat er onherstelbare schade.

Wat zijn de kenmerken van COPD

 • Als je COPD hebt, dan heb je het vaak benauwd en ben je vlug moe. 
 • COPD ontstaat in 85% van de gevallen door roken. 
 • COPD is een chronische ziekte, waarbij de longen onherstelbaar zijn beschadigd.
 • Slijm ophoesten lukt niet meer goed. 

Onze zoutgrotten maken het slijm in je longen een stuk zachter, waardoor je het makkelijker ophoest. Hierdoor ervaar je minder klachten. 

Hoe helpt zouttherapie bij COPD?

Zouttherapie kan helpen om je COPD te verzachten. Door zouttherapie wordt het slijm in je longen zachter en zal het makkelijker voor je zijn om deze op te hoesten. Hierdoor ervaar je een verlichting van de klachten. 

De eerste sessie zouttherapie kan het lijken alsof het in eerste instantie erger wordt. Dit is normaal. Doordat het zout inwerkt op het hardnekkige slijm, zul je meer hoestklachten ervaren. Hierna zul je een verlichting ervaren. 

Over het algemeen raden wij je aan om bij een chronische ziekte zoals COPD regelmatig de zoutgrotten te bezoeken.

Wat zijn de voordelen van zouttherapie bij COPD?

 • 100% natuurlijk en medicijnvrij.
 • Géén bijwerkingen.
 • Zouttherapie maakt het slijm in je longen zachter, waardoor het makkelijker wordt om op te hoesten. 
 • Ontstekingsremmend.
 • Het reinigt de luchtwegen. Zouttherapie werkt als het ware als een tandenborsteltje voor de longen.
 • Verbetert de longfunctie.
 • Verminderd allergische reacties.

Veel COPD-patiënten ervaren na een zoutkuur verlichting.  Door het inademen van zout, wordt de hardnekkige slijm zachter en 
Onderzoek zelf wat het beste voor je werkt, maar overleg altijd met je arts.

 

Wat zijn de symptomen van COPD?

COPD is een chronische ziekte, door een beschadiging op het niveau van de longblaasjes. 

Door zouttherapie kan COPD verlicht worden. Helaas is herstel niet mogelijk.  Zouttherapie kan er wel voor zorgen dat klachten verminderen, maar volledig afnemen zullen zij nooit. 

COPD wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:

 • COPD is een chronische longziekte die niet geneest.
 • Vaak gaat het om mensen die veel gerookt hebben of nog steeds roken. 
 • Een piepende of rochelende adem.
 • Veel hoesten zonder slijm (droge hoest).
 • Benauwdheid.

Wat kun je zelf doen tegen COPD?

Als je COPD hebt, dan moet je streng voor jezelf zijn: Stoppen met roken,regelmatig sporten en gezond eten.

Je wilt voorkomen dat de klachten verergeren, maar liever wil je dat de klachten afnemen. Helaas is lichamelijk herstel bij COPD niet mogelijk, maar een verlichting van de klachten is wel mogelijk. Stoppen met roken zal ervoor zorgen dat de achtergang niet versterkt wordt en zal zorgen voor een licht herstel in de eerste twee jaar na het stoppen. Dit is een normaal herstel voor rokers die stoppen. Voor mensen die gediagnosticeerd zijn met COPD, is stoppen essentieel.  Volledig herstel van de COPD is helaas niet meer mogelijk, maar als je veel beweegt (wandelen bijvoorbeeld),  kunnen je longen getraind worden om meer aan te kunnen. 

Een goede ondersteuning van COPD is een bezoek aan Zoutgrot & Zo. Tijdens de zouttherapie gaan vervelende bacteriën in je longen dood en wordt het slijmvlies minder taai. Dit zorgt voor een verlichting in je klachten en onze zoutgrotten kunnen je hier uiteraard bij helpen. 

Natuurlijk
Balans
Alkalisch
Genieten

Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

Bij halotherapie wordt uitgegaan van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Hoogwaardig farmaceutisch zout wordt gecirculeerd in de zoutgrot. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Kom jij ook naar onze zoutgrot en zoutkamers?

Een betere gezondheid binnen handbereik!

HALOTHERAPIE IN ONZE ZOUTGROTTEN