Hoe is halotherapie onstaan?

De geschiedenis van Halotherapie

De oorsprong van Halotherapie

Rond 1800 vond de moderne zouttherapie zijn oorsprong in de zoutmijnen van Oost-Europa en Rusland. Deze zoutmijnen hebben een uitstekend klimaat. De temperatuur, luchtcirculatie en luchtvochtigheid zijn ideaal. Men merkte dat de mijnwerkers die frequent in de zoutmijnen kwamen, zeer weinig ademhalingsproblemen hadden en zeer weinig last hadden van ziekten. Dit omdat ze continu minuscule zoutdeeltjes inademden. De Poolse arts Dr. Feliks Boczkowski ontdekte in 1838 dat dit enorme gezondheidsvoordelen had. Hij opende het eerste gezondheidsresort Wieliczka Salt Mine op basis van zouttherapieën. Hiermee heeft hij de basis gelegd van de moderne zout-/halotherapie.

Hoe passen wij halotherapie toe bij Zoutgrot & Zo?

Zoutgrot & Zo beschikt over 3 zoutgrotten, waarin zouttherapie oftewel
halotherapie wordt toegepast en je in alle rust kunt ontspannen en herstellen.
Het Griekse woord “Halos” betekent zout. Halotherapie biedt verlichting en herstel voor huid- en longaandoeningen. In onze zoutgrotten bootsen wij het microklimaat na uit de zoutmijnen.

Met een medisch gecertificeerde halogenerator worden droge, microscopisch kleine deeltjes van hoogwaardig farmaceutisch zout verneveld. Deze deeltjes zijn zo klein dat de diepste delen van de longen gemakkelijk worden bereikt. Halotherapie kan een ziekte niet genezen, maar het kan de klachten wel met 35 tot 85% verminderen waardoor de kwaliteit van leven een stuk aangenamer wordt, zodat je weer van het leven kunt genieten.

Medisch gecertificeerde apparatuur

In onze zoutgrotten, gebruiken we een medisch gecertificeerde halogenerator van het merk IIRIS. Met deze apparatuur worden droge, microscopische deeltjes zout verspreid. Deze zout-aërosol generator is speciaal ontworpen voor gebruik in zoutkamers ter preventie van allergieën, astma, bronchitis, huidproblemen, verkoudheid, hoest en overige aandoeningen.

De geactiveerde zoutdeeltjes met een grootte van 1-10 micron zullen de patiënten bereiken middels hun ademhaling en huid. Hierdoor wordt het gezonde klimaat van de zoutgrotten nagebootst.

  Natuurlijk
  Balans
  Alkalisch
  Genieten

  Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

  Onze zoutgrot en zoutkamers zijn actief sinds 2019. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van halotherapie. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Wij gaan hierbij uit van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Onze zoutgrotten helpen je hierbij.

  NIEUW bij Zoutgrot & Zo is het floaten in magnesium. Floaten is een bewezen methode om stress te verminderen. Het magnesium in het water werkt kalmerend op je spieren, bloedvaten, brein en zenuwstelsel. Dit leidt tot een significante vermindering van stressniveaus. Mensen die lijden aan depressie en burn-out kunnen ook baat hebben bij floaten, omdat het kan helpen bij het herstellen van een gezonde mentale balans.

  Heb je vragen? Wij helpen je graag.