Hoe is halotherapie onstaan?

De geschiedenis van Halotherapie

De oorsprong van Halotherapie

Rond 1800 vond de moderne zouttherapie zijn oorsprong in de zoutmijnen van Oost-Europa en Rusland. Deze zoutmijnen hebben een uitstekend klimaat. De temperatuur, luchtcirculatie en luchtvochtigheid zijn ideaal. Men merkte dat de mijnwerkers die frequent in de zoutmijnen kwamen, zeer weinig ademhalingsproblemen hadden en zeer weinig last hadden van ziekten. Dit omdat ze continu minuscule zoutdeeltjes inademden. De Poolse arts Dr. Feliks Boczkowski ontdekte in 1838 dat dit enorme gezondheidsvoordelen had. Hij opende het eerste gezondheidsresort Wieliczka Salt Mine op basis van zouttherapieën. Hiermee heeft hij de basis gelegd van de moderne zout-/halotherapie.

Hoe passen wij halotherapie toe bij Zoutgrot & Zo?

Zoutgrot & Zo beschikt over 3 zoutgrotten, waarin zouttherapie oftewel
halotherapie wordt toegepast en je in alle rust kunt ontspannen en herstellen.
Het Griekse woord “Halos” betekent zout. Halotherapie biedt verlichting en herstel voor huid- en longaandoeningen. In onze zoutgrotten bootsen wij het microklimaat na uit de zoutmijnen. Met een medisch gecertificeerde halogenerator worden droge, microscopisch kleine deeltjes van hoogwaardig farmaceutisch zout verneveld. Deze deeltjes zijn zo klein dat de diepste delen van de longen gemakkelijk worden bereikt. Halotherapie kan een ziekte niet genezen, maar het kan de klachten wel met 35 tot 85% verminderen waardoor de kwaliteit van leven een stuk aangenamer wordt, zodat je weer van het leven kunt genieten.

Medisch gecertificeerd apparatuur

Met een medisch gecertificeerde halogenerator worden droge, microscopisch
kleine deeltjes van hoogwaardig farmaceutisch zout verneveld.
Deze deeltjes zijn zo klein dat de diepste delen van de longen gemakkelijk worden bereikt. Halotherapie kan een ziekte niet genezen, maar het kan de klachten wel met 35 tot 85% verminderen waardoor de kwaliteit van leven een stuk aangenamer wordt, zodat je weer van het leven kunt genieten.

Zouttherapie is een 100% natuurlijke en veilige behandelmethode waarbij long- en huidproblemen aanzienlijk kunnen verminderen of voor langere tijd zelfs verdwijnen. Het immuunsysteem wordt sterker en weerbaarder, de longfunctie verbetert. Het zout heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

  Natuurlijk

  Balans

  Alkalisch

  Genieten

  Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

  Bij halotherapie wordt uitgegaan van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Hoogwaardig farmaceutisch zout wordt gecirculeerd in de zoutgrot. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Kom jij ook naar onze zoutgrot en zoutkamers?

  Een betere gezondheid binnen handbereik!

  HALOTHERAPIE IN ONZE ZOUTGROTTEN