Zoutgrot & Zo

Ons verhaal

Ons verhaal

Wij zijn Anke & Marco Tegels en eigenaar van Zoutgrot & Zo en komen uit Herten-Roermond, gelegen in het altijd mooie Limburg. Met onze zoutgrot en zoutkamers bieden wij voor iedereen in Limburg en daarbuiten een persoonlijke en professionele zouttherapie en/of halotherapie behandeling.

In 2019 zijn wij met Zoutgrot & Zo gestart vanuit de overtuiging dat wij een bijdrage kunnen leveren aan een energiek, gezond en fit leven voor iedereen.
In de afgelopen jaren hebben wij veel kennis opgedaan door onze eigen ervaringen met halotherapie, maar ook die van onze gasten. Hierdoor hebben wij een brede kennis over hoe halotherapie u kan helpen. 

Uit ervaring weten we helaas dat gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is: Anke heeft chronische eczeem en astmaklachten.
Na veel geprobeerd te hebben, zijn wij gaan leven volgens de Alkalische levensstijl. Deze levensstijl is gericht op het in balans brengen van je lichaam door het gebruik van natuurlijke middelen zoals zout. 

Zout heeft een grote rol gespeeld in het balans brengen van het lichaam van Anke. Met de alkalische leefstijl vonden wij een methode waarmee het  lichaam weer in balans kwam.

In onze zoutgrotten recreëren wij een klimaat waarin zoute lucht centraal staat. Met onze zoutgrotten willen wij anderen ook te laten ervaren wat halotherapie voor hun kan betekenen. Vooral mensen met long-/ en huidaandoeningen hebben er veel baat bij.

Uiteraard kunt u na een bezoek aan onze zoutgrot of float van een heerlijk kopje koffie of thee genieten.

Tot snel!

Anke & Marco Tegels

Natuurlijk
Balans
Alkalisch
Genieten

Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

Onze zoutgrot en zoutkamers zijn actief sinds 2019. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van halotherapie. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Wij gaan hierbij uit van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Onze zoutgrotten helpen je hierbij.

NIEUW bij Zoutgrot & Zo is het floaten in magnesium. Floaten is een bewezen methode om stress te verminderen. Het magnesium in het water werkt kalmerend op je spieren, bloedvaten, brein en zenuwstelsel. Dit leidt tot een significante vermindering van stressniveaus. Mensen die lijden aan depressie en burn-out kunnen ook baat hebben bij floaten, omdat het kan helpen bij het herstellen van een gezonde mentale balans.

Heb je vragen? Wij helpen je graag.