Waarom floaten in magnesium

Hoe werkt floaten?

Waarom kies je voor floaten in magnesium?

Floaten werkt door het gebruik van magnesiumzouten in het water. Deze zouten zorgen ervoor dat je lichaam blijft drijven, zonder enige inspanning van jouw kant. Het water is verwarmd tot een aangename temperatuur en je kunt kiezen om het bad open te houden of te sluiten, afhankelijk van je voorkeur voor een prikkelarme omgeving.

 

Tijdens het floaten, ervaar je een gevoel van gewichtloosheid en ontspanning. Dit is het resultaat van de magnesiumabsorptie via je huid en de afwezigheid van externe prikkels. 

Waarom floaten?

Floaten biedt talloze voordelen voor zowel je lichaam als geest. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om te gaan floaten:

  • Stressvermindering: Floaten helpt bij het verlagen van stressniveaus door het ontspannen van spieren en het verminderen van het stresshormoon cortisol.

  • Verbeterde Slaap: De diepe ontspanning tijdens het floaten kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en een verhoogde productie van melatonine, het slaaphormoon.

  • Pijnverlichting: Mensen met chronische pijnklachten zoals artrose, fibromyalgie en reumatische klachten kunnen verlichting vinden door te floaten.

  • Verbeterde Sportprestaties: Sporters kunnen profiteren van sneller spierherstel en ontspanning van spieren en gewrichten na intense trainingen.

  • Mentale Welzijn: Floaten kan helpen bij het verlichten van mentale klachten zoals burn-out en depressie.

Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

Onze zoutgrot en zoutkamers zijn actief sinds 2019. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van halotherapie. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Wij gaan hierbij uit van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Onze zoutgrotten helpen je hierbij.

NIEUW bij Zoutgrot & Zo is het floaten in magnesium. Floaten is een bewezen methode om stress te verminderen. Het magnesium in het water werkt kalmerend op je spieren, bloedvaten, brein en zenuwstelsel. Dit leidt tot een significante vermindering van stressniveaus. Mensen die lijden aan depressie en burn-out kunnen ook baat hebben bij floaten, omdat het kan helpen bij het herstellen van een gezonde mentale balans.

Heb je vragen? Wij helpen je graag.