Floaten & Zwanger

Floaten tijdens én na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is er een verhoogde behoefte aan magnesium, omdat essentiële voedingsstoffen, waaronder magnesium, eerst aan de baby worden doorgegeven. Dit kan leiden tot een magnesiumtekort bij de moeder, resulterend in zwangerschapskwaaltjes zoals stemmingswisselingen, nachtelijke krampen en spanning op de buik. Ontdek hoe floaten jou en je baby kan helpen om te ontspannen en gezond te blijven tijdens en na de zwangerschap.

Waarom magnesium belangrijk is tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft het lichaam een verhoogde behoefte aan magnesium, omdat de moeder de belangrijkste voedingsstoffen naar de baby overdraagt. Het aanvullen van magnesium is essentieel voor een gezonde zwangerschap en om zwangerschapskwaaltjes te voorkomen.

Magnesium werkt kalmerend voor spieren, bloedvaten, brein en zenuwstelsel, wat helpt bij het verlichten van vermoeidheid, stress en andere zwangerschapskwaaltjes.

Optimale Ontspanning: Magnesium biedt opperste ontspanning voor zowel de moeder als de baby, waardoor gewichtloosheid wordt ervaren, zelfs door de baby in de baarmoeder.

Floaten voor zwangere vrouwen

Floaten is een perfecte oplossing voor zwangere vrouwen, omdat het de heilzame werking van magnesium via de huid direct opneemt. Dit zorgt voor ontspanning, stressvermindering en hernieuwde energie voor zowel moeder als baby. Bovendien biedt floaten een welkome verlichting van het extra gewicht dat de moeder draagt.

4 weken voorafgaand aan de bevalling adviseren wij niet te floaten.

Zwangerschapskwaaltjes en een magnesiumtekort

Zwangerschap kan leiden tot vermoeidheid, stemmingswisselingen, harde buik, spierkramp, hoge bloeddruk en andere ongemakken, vaak als gevolg van een magnesiumtekort. Het aanvullen van magnesium is cruciaal, omdat het helpt bij de ontspanning van de baarmoeder, het kindje ontspannen houdt en de opname van andere vitale voedingsstoffen verbetert.

Floaten na de zwangerschap

Na de bevalling hebben vrouwen die borstvoeding geven vaak een tekort aan vitale voedingsstoffen. Floaten zorgt voor extra magnesiumopname via de huid, wat tijdens de borstvoeding aan de baby wordt doorgegeven. Hierdoor wordt het immuunsysteem van de baby ondersteund. Floaten is ook ideaal voor het herstel na de bevalling, wat vermoeidheid en slaapgebrek kan verminderen.

Ontdek de voordelen van floaten tijdens én na de zwangerschap. Maak nu een afspraak en geef jezelf en je baby de beste start voor een gezond leven.

Heb je vragen? Wij helpen je graag.