Wat is halotherapie

Voor wie is het?

Wat is Halotherapie?

Zouttherapie, oftewel Halotherapie is een 100% natuurlijke en veilige behandelmethode waarbij long- en huidproblemen aanzienlijk kunnen verminderen of voor langere tijd zelfs verdwijnen. Het immuunsysteem wordt sterker en weerbaarder, de longfunctie verbeterd. Het zout heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

De behandeling is geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 maandenHeb je ernstige aandoeningen (gehad), overleg dan eerst even met de arts of specialist. Halotherapie is 100% natuurlijk, waardoor wij geen resultaten kunnen garanderen.

Goed om te weten:

Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van de sessie aanwezig bent. Je kleding mag je gewoon aanhouden, enkel bij huidaandoeningen adviseren we de huid onbedekt te laten of te kiezen voor de privé grot wanneer je graag meer privacy wenst. Neem een strandhanddoek mee om over de stoel te leggen. We stellen overschoentjes ter beschikking, die over de schoenen aangetrokken dienen te worden. We adviseren geen parfum te gebruiken.

In de zoutgrotten is het niet toegestaan iets te nuttigen.We vragen je de mobiele telefoon uit te zetten en op te bergen in een locker.

Contra-indicaties

Halotherapie werkt niet bij de volgende aandoeningen of is zelfs sterk af te raden:

  • Nierziekten
  • Kwaadaardige tumoren
  • Vergiftiging
  • Open vormen van Tuberculose, Actieve tuberculose
  • Ziekte gepaard met koorts
  • Het laatste stadium van een chronische longaandoening
  • Open wonden
  • Hartinsufficiëntie
  • Ophoesten van bloed
  • Hypertensie in de fase IIB

Acné

 Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Het is een huidaandoening, waarbij je last hebt van puistjes of onderhuidse bultjes. Doordat de huid in contact komt met het zout, wordt de acné aanzienlijk verminderd. 

Astma

Astma is een chronische longziekte, waarbij de longen altijd een beetje ontstoken zijn. De ontstekingen van astma leidt tot een vernauwing van de luchtwegen en gaat gepaard met een hoge prikkelbaarheid van de longen. Zouttherapie zorgt ervoor dat de vernauwde luchtwegen geopend worden.  

Benauwdheid

Benauwdheid of ademnood is het beangstigende gevoel van ‘luchttekort’. Kortademigheid wordt vaak ervaren als een zeer bedreigend gevoel en kan vele oorzaken hebben. Zouttherapie kan helpen, door te zorgen voor een betere ademhaling. 

Bronchitus

Bronchitus is een ontsteking in de kleine buisjes van de longen. De belangrijkste verschijnselen zijn hoesten en kortademigheid.  Zouttherapie zorgt ervoor dat de klachten verminderen, doordat de longen zichzelf beter kunnen schoonmaken. 

COPD

COPD is een chronische longziekte, waarbij de longen zijn beschadigd. COPD gaat niet meer over, de longen zijn permanent beschadigd en hebben een verminderend vermogen. Zouttherapie verhelpt of geneest COPD niet, maar kan wel helpen doordat het de longen in een ‘zo goed als mogelijk’ conditie houdt. 

Cystic Fibrosis

Cystic fibrosis (CF) staat ook wel bekend als de zogenaamde taaislijmziekte. Het is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Als u cystic fibrosis heeft, is het slijm erg taai en dik. Zouttherapie zorgt voor verlichting van de regelmatige longinfecties die gepaard gaan met Cystic Fibrosis.

Eczeem

Bij milde vormen van eczeem is de huid droog, schilferig, rood en jeukt het. In ernstige gevallen ontstaan er ook korstvormingen en bloedingen. Eczeem ontstaat door prikkels van buitenaf de huid. De huid zal kalmeren door halotherapie en de eczeem wordt genezen. Voor lichamelijk eczeem hebben wij privékamers

Griepverschijnselen

Bij griepverschijnselen heeft u lichte koorts, hoofdpijn en spierpijn in uw hele lichaam. Deze klachten beginnen opeens: in een paar uren. Zouttherapie kan helpen, door het immuumsysteem te ondersteunen vanuit binnenuit, via het inademen van de longen en het tegengaan van infecties, 

Hooikoorts

Hooikoorts ontstaat door pollen of stuifmeel die verspreiden via de lucht. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Door het ondergaan van zouttherapie, kun je de symptomen van hooikoorts verminderen of voorkomen.  

Herstel na intensieve inspanning

Na intensieve inspanning is het lichaam oververmoeid. Halotherapie zorgt voor een verbeterde longfunctie, uithoudingsvermogen  en een sneller herstel. 

Psoriasus

Psoriasis is een chronische, veel voorkomende, niet-besmettelijke, huidaandoening. Kenmerken zijn kleine ontstekingen in de huid, rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. Zouttherapie ondersteunt het herstelvermogen en het immuumsysteem van de huid door aanraking met de huid. 

Rokershoest

Rokershoest wordt gezien als de eerste fase van COPD. Elke keer dat u hoest, neemt de elasticiteit van het longweefsel af. Wanneer de rek bijna helemaal uit het longweefsel is verdwenen, dan is er sprake van COPD.  Zouttherapie helpt bij het natuurlijke reinigingsproces van de longen. 

Voorhoofd en bijholteontsteking

In het voorhoofd en naast de neus zitten de bijholtes. Tijdens verkoudheid kunnen deze bijholten ontstoken raken. Door gebruik te maken van halotherapie en het in aanraking komen met het zout, kunnen de bijholtes sneller herstellen. 

Verkoudheid

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. Er wordt veel geniest, gesnotterd en gehoest als je verkouden bent.  Zouttherapie kan helpen bij het ‘leegmaken’ van de neus en de longen, door het inademen van het zout. 

Natuurlijk

Balans

Alkalisch

Genieten

Zoutgrot & Zo biedt alternatieve therapie aan via halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. Het concept van Zoutgrot & Zo is gebaseerd op de Alkalische levensstijl: een levensstijl, waarbij gekeken wordt naar het in balans brengen van het lichaam en het ontzuren van het lichaam, door deze te reinigen van zure prikkels.

Bij halotherapie wordt uitgegaan van het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Hoogwaardig farmaceutisch zout wordt gecirculeerd in de zoutgrot. Zouttherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode wat klachten van long- en huidaandoeningen kan verminderen. Uw longfunctie en immuumsysteem zullen sterker worden.

EEN BETERE GEZONDHEID binnen handbereik

HALOTHERAPIE IN ONZE ZOUTGROTTEN