Corona houdt ons leven al meer dan een jaar bezig. Corona, ook wel bekend als COVID-19, is een luchtwegziekte die de veroorzaker is van de Covid-19-pandemie. Het is dan ook niet vreemd dat wij veel vragen krijgen over corona. Zouttherapie werkt namelijk erg bevorderend voor de luchtwegen. Zou zouttherapie dan ook helpen tegen corona? Een simpel ja-of-nee antwoord daarvoor bestaat niet.

Onze ervaring leert dat het coronavirus een ziekte is met twee gezichten. Voor de één een simpel griepje, voor de ander een ziekte die de weerstand volledig afbreekt, met blijvende longschade en een reuk- en smaakstoornis voor de patiënt. En alles wat daar tussenin zit is mogelijk. Mensen die veel last hebben van de luchtwegen of die goed bezig zijn met hun gezondheid, weten de zoutgrotten van Zoutgrot & Zo al langer te vinden. De laatste tijd vinden ook steeds meer herstellende coronapatiënten onze zoutgrotten. Zij hebben helaas schade opgelopen tijdens hun ziekteproces.

Veel van de coronapatiënten die ons bezoeken ervaren vermoeidheid of blijvende benauwdheid. Mensen genezen van de ziekte, maar herstellen niet volledig. In onze zoutgrotten, die bekleedt zijn met zout, wordt een klimaat ontwikkeld dat gelijk staat aan zoutmijnen. In deze ruimtes wordt aerosolzout verspreidt. Dit zout dringt door tot in de diepste longblaasjes en maakt de longen schoon. Het zout lost op in de longen en maakt de bacteriën en virussen doodt. Door dit hele proces zijn mensen in staat om beter en dieper te kunnen adem halen.

Wij zeggen dan ook wel vaker: Zouttherapie werkt eigenlijk als een soort tandenborsteltje voor je longen. Hierdoor krijgt het lichaam een sterkere weerstand en is het beter beschermd tegen ziektekiemen.

Zouttherapie kan voor veel verschillende luchtwegaandoeningen zoals astma, bronchitis, COPD, cystic fibriosis of psoriasis het verschil maken. De zoute lucht zorgt voor minder infecties en ontstekingen. De zouttherapie versterkt het immuunsysteem, waardoor de longen sterker worden en je minder vatbaar zal zijn voor andere complicaties. Ook voor corona kunnen de klachten afnemen, doordat de luchtwegen gereinigd worden door de halotherapie.

– Anke & Marco